• 3 Punten voor de JO15-1

    Vandaag mochten we thuis spelen tegen WSC,  vorig seizoen  4 punten gepakt tegen hen.. Maar ja in de voetbalwereld zijn dat geen garanties voor t jaar daarop. Voor de wedstrijd had de coach een nieuwe tactiek. We gaan 4-4-2 spelen. Meer druk op t middenveld, mede doordat het er dit jaar toch wat fysieker aan toe gaat.

    We beginnen goed aan de wedstrijd en meteen is het gelegenheid spits Martijn die in de 3e minuut , na goed doorgaan van Inge op de paal schiet. Daarna golft het spel op en neer, zonder veel grote kansen aan beide zijdes. In de 18e minuut is het Died die na een goede uittrap van Tibe ( even nog doorgekopt door Martijn) alleen op de keeper af kan gaan , maar vergeet helaas te scoren. Een paar minuten later krijgt Stef ook een goede schiet kans, maar dit schot komt ook niet verder dan de handen van de keeper. Wederom een paar minuten later, krijgen we een corner. “Kopkoning” Timo gaat ook mee, krijgt ook de bal, maar kopt net over. Net voor het laatste fluitsignaal is het Died die nog een schietkans krijgt, de bal raakt helaas de paal.

    Na de rust komt WSC al vroeg op voorsprong , achterin wordt bij ons de bal slecht verwerkt, wat door WSC afgestraft wordt  0-1. Vanaf dit moment worden we wakker, en laten we zien waar we goed in zijn. Inge gaat op rechts goed door, geeft de bal terug aan Martijn, en die maakt de 1-1.  Toch is het daarna weer WSC met een goede uitbraak, gelukkig staat keeper Tibe goed , en redt tot 2 keer toe. In de 15e minuut is het Martijn die een aanval opzet, passt de bal op Inge die de turbo weer aan zet, legt de bal terug op Died, en de 2-1 ligt in het netje. Vanaf dit moment hebben wij toch wel t meeste balbezit, maar er komen niet veel kansen meer.  Toch is het een paar minuten daarna weer WSC met een uitbraak, maar Tibe redt weer. Met nog een paar minuten te gaan, weer een aanval van ons, Serve probeert in het strafschop gebied een paar tegenstanders uit te spelen, vinden ze niet leuk, en vloeren hem. Penalty.   Mark neemt hem en schiet de 3-1 tegen de touwen.

    Een mooie overwinning, met een wedstrijd die zeker voor de neutrale toeschouwer mooi was om te zien. Op basis van het spelbeeld,  kan ik toch wel zeggen dat we dik verdient gewonnen hebben.  Volgende week thuis tegen OJC, hopen dat we weer 3 punten kunnen bijschrijven.