• Zwaluw VFC  maatje te groot voor de JO15-1

    Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen Zwaluw VFC, hadden tot dan 3x gewonnen en 1x verloren. Dus wel zeker een tegenstander om in de gaten te houden.

    We begonnen de wedstrijd goed, en zette meteen druk op de helft van de tegenstander. In de 7e minuut is het Inge die op links haar befaamde turbo weer aan zet en haar directe tegenstander te kijk zet, ze loopt t strafschop gebied in, en wordt gehaakt, “yes penalty” denkt iedereen met een groen geel hart… maar wat doet de scheids, laat lekker doorvoetballen.. Een aantal minuten later is het Zwaluw met de 1e kans van de wedstrijd.  Meteen daarna een snelle omschakeling van ons, wat resulteert in een corner. Wordt goed genomen, en Diederik kopt net naast.  Meteen daarna is het Zwaluw wat op 1-0 komt, een speler van hen slalomt door onze achterhoede en maakt beheerst af. Zwaluw wordt nu steeds beter, er volgt weer een kans.  In de 22e minuut een uitbraak van Zwaluw, speler wordt absoluut niet aangeraakt, gaat liggen en nu is het wel een penalty….  2-0.  We proberen spaarzaam aan voetbal toe te komen , maar gelukkig komen er nog wat kansjes..  eerst Mark, daarna een minuut later een schot van Diederik wat door de keeper gepakt wordt.  Daarna gaan we slordig voetballen, veel balverlies, geven de tegenstander teveel ruimte, wat resulteert in de 3-0. In de laatste minuut is het weer Zwaluw wat een goal maakt 4-0, in eerste instantie pareert Tibe de bal, maar , de spits van de tegenstander is er als de kippen bij en maakt de goal.  Rust… hopen dat de scheids het nu ook beter gaat doen, nadat hij een bakje thee gedronken heeft.

    Tijdens de rust weet iedereen meteen te vertellen wat er beter kan. Fysieker voetballen en je mannetje geen cm ruimte meer geven. We gaan meteen veel feller van start. In de 4e minuut wordt er weer n overtreding gemaakt, maar weer laat de scheids lekker doorvoetballen ..  In de 11e minuut een voorzet van de Zwaluwse buitenspeler, maar de spits kopt gelukkig net naast.  Zwaluw krijgt nog maar spaarzaam wat kansen, we spelen veel beter dan in de 1e helft, en krijgen ook weer wat kansen. In de 18e minuut vrije trap , Moos neemt hem, schiet helaas net over. Weer een paar minuten later, Diederik breekt door, wordt gevloerd ( Je hoorde de trap tegen zijn been over t hele sportpark), Penalty ?  Oh nee natuurlijk niet, in plaats daarvan krijgt Diederik een waarschuwing dat als hij nogmaals een Schwalbe maakte kon vertrekken. De overtreding was zo pittig dat Diederik meteen gewisseld moest worden. Daarna golft het spel wat op en neer, totdat 8 minuten voor tijd Zwaluw dan toch de 5-0 maakt.  In de 30e minuut nog een kans voor ons, Martijn gaat goed door op links, maar zet te scherp voor..

    Vandaag zeker op basis van de 1e helft terecht verloren, helaas wel jammer dat er door de scheidsrechter vele verkeerde beslissingen werden genomen.  Komende zaterdag thuis tegen VV Gilze. Hopen dat we in deze wedstrijd meteen beginnen hoe we zaterdag de 2e helft gespeeld hebben. Meer passie en fysieker, dan is het zeker mogelijk een mooi resultaat neer te zetten.