• Nemelaer Vrouwen 1 nog geen collectief!

  In het zonnige Leveroij (Limburg) hebben de vrouwen van Nemelaer een onnodige en te voorkomen nederlaag geleden met 4-3. In de bespreking vooraf werd te kennen gegeven dat men een fel en agressieve tegenstander kon verwachten, zeker na hun eerste flinke nederlaag in Middelbeers. Ondanks dat de meiden gewaarschuwd waren, was niet iedereen hier schijnbaar van doordrongen.

  Leveroij startte overtuigend en fel en elk duel werd beslecht in het voordeel van de thuisploeg. In de 9e minuut gaf de arbiter een twijfelachtige vrije trap aan Leveroij. Deze werd feilloos binnen geschoten, 1-0. Defensief was Nemelaer op sommige plekken erg kwetsbaar. We mochten van geluk spreken dat de stand lang bij 1-0 bleef.

  Net als vorige week tegen OJC Rosmalen was het Nemelaer zelf die de thuisploeg aan een grotere voorsprong hielp. In de 37e minuut werd een ingooi aan Nemelaerzijde in niemandsland gegooid. Leveroij counterde haarscherp en het schot via binnenkant paal was voldoende voor 2-0. In de 42e minuut zorgden de meiden knap voor de aansluitingstreffer. Eva Nahumury stuurde Nanda Vissers over de rechterkant weg. Nanda denderde door richting achterlijn en gaf de bal terug op Tessa Jussen die 2-1 scoorde.

  Tijdens de rust werd vooral de nadruk gelegd op de felheid en agressiviteit. Echter was dit aan dovemans oren gericht want direct na de rust kon Leveroij vrij eenvoudig door de verdediging lopen en scoren, 3-1. Ditzelfde scenario gebeurde in de 61e minuut en met nog een half uur te gaan moest Nemelaer vechten tegen een 4-1 achterstand! De meiden rechten de rug en vochten voor wat ze waard waren. In de 73e minuut kwam Tessa Jussen vrij voor het doel, maar schoot onfortuinlijk op de binnenkant paal. 1 minuut later wist Isa Pijnenburg Maaike van Haaren in het zestienmetergebied te bereiken met een pass. Maaike rondde knap af, 4-2.

  In de 83e minuut gaf Eva Nahumury een prachtige pass op Tessa Jussen. Tessa wist onder druk van een verdedigster toch de keepster de verschalken, 4-3! Bij deze stand bleef het echter ondanks verwoede aanvallen van Nemelaer. Achteraf gezien een jammerlijke nederlaag. De meiden zullen zich snel als collectief moeten gaan pakken om de eerste broodnodige competitiepunten over de streep te trekken.

  Volgende week 7 oktober de thuiswedstrijd en derby tegen SVSSS uit Udenhout. Start van de wedstrijd is om 11.30 uur.