• Energiek Nemelaer 1 wint van HVCH

    20181008 Nemelaer – HVCH 2-1

    Nemelaer start gedreven aan de wedstrijd echter de eerste mogelijkheid voor de gasten is meteen raak. Spits v Lee tikt een hoekschop bij de eerste paal binnen. 0-1 (5). Het geslepen HVCH weet regelmatig het tempo uit de wedstrijd te halen. Wouter Molenaar knalt een afgeslagen bal hard op doel en Daan vd Brand knalt de rebound van 2 mtr voor het doel over het doel. Een gelijkmaker was verdiend geweest en op dat moment een juiste weergave van de wedstrijd. Een kopbal van de gasten wordt ternauwernood door Kamile de Jong met hulp van de lat verwerkt.

    Aan het einde van de eerste helft is het dan toch raak. Wouter knalt een vrije trap in de muur en in de rebound schiet hij snoeihard vanaf 23 mtr via de paal binnen. 1-1 (43). De koek is nog niet op. Daan verovert met veel overtuiging de bal. Giel vd Ven pikt zijn voorzet op. Na een actie wordt zijn schot geblokt door doelman Vialle echter Geert vd Ven is er als de kippen bij en tikt de rebound binnen. 2-1 (44). In twee minuten is de wedstrijd volledig gedraaid!

    Kort na de pauze zien we Joeri Vugts zijn tegenstander passeren. Joeri brengt Mathijs de Waal in stelling. Mathijs knalt de bal over het doel. Iets later breekt Giel door de verdediging. Hij probeert de doelman te omzeilen en wordt ten val gebracht door Vialle. De doelman weet de strafschop van Wouter helaas te stoppen. Hierdoor blijven de gasten op zoek naar de gelijkmaker zonder echte kansen te creëren. Een gevaarlijke kopbal wordt vakkundig door Kamile gestopt. Uiteindelijk trekt het collectief van Nemelaer de overwinning over de streep die gevierd wordt in het geweldige Oktoberfest.

    a.s. zondag gaat Nemelaer op bezoek bij Brabantia in Eindhoven.