• Nemelaer Vrouwen 1 tonen ruggengraat!

  Een door blessures geteisterd Nemelaer vrouwen 1 heeft in de derby tegen Svsss een gelijkspel uit het vuur gehaald, 4-4. Ondanks het vooraf gegeven advies fel te starten werden de meiden al in de 2e minuut verrast. De snelle linksbuiten van Svsss glipte door de geïmproviseerde verdediging en schoot de bal langs invaller keepster Jolien Sinot, 0-1.

  De meiden pakten de draad daarna direct op en domineerden het verloop van de wedstrijd. In de 13e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Eva Nahumury stuurde Jesse Vermeer de diepte in en die schoot knap raak, 1-1. Nemelaer bleef de aanval zoeken maar moest attent zijn bij de gevaarlijke counters van de bezoekers uit Udenhout.

  In de 28e minuut kreeg Svsss een grote kans maar die werd huizenhoog over geschoten. Drie minuten later werd het alsnog 1-2 door wederom kinderlijk verdedigen in de Haarense defensie. Op slag van rust kregen de meiden een hoekschop. Lieke Verhagen probeerde te koppen maar de afgeslagen bal viel voor de voeten van Maaike van Haaren die droog binnen schoot, 2-2.

  Met deze stand werd er gerust! De eerste 20/25 minuten van de tweede helft waren absoluut voor Nemelaer. Svsss zakte uit en richtte zich op de counter. Het was wachten op de voorsprong voor de meiden, maar de bal wilde er niet in. Daarentegen kwamen de meiden in de 72e minuut goed weg na een vlijmscherpe counter van Svsss. Keepster Jolien Sinot redde echter bekwaam door de poging te elimineren.

  Daarna was het bij tijd en wijlen “ billen knijpen” achterin. Svsss kreeg een paar goede mogelijkheden maar ze waren slordig in de afwerking.De laatste fase van de wedstrijd was niet alleen een thriller. Zowel in het veld als er buiten waren de woordelijke verwensingen van de bezoekers af en toe niet van de lucht!

  In de 83e minuut werd een speelster van Svsss in de ogen van de scheidsrechter binnen het zestienmetergebied tegen de vlakte gewerkt, penalty! Deze werd onberispelijk binnen geschoten, 2-3. Twee minuten later sprintte een speelster van Svsss in wel/niet buitenspelpositie richting doel van Nemelaer, 2-4. De wedstrijd leek beslist, maar de meiden gaven niet op. Defensief werd er 1 op 1 gespeeld om alles uit de kast te halen.

  In de 87e minuut schoot Eva Nahumury van afstand de bal de kruising in, 3-4. Nemelaer bleef vervolgens hameren op het doel van Svsss en in de 90e minuut werd Eva Nahumury binnen het zestienmetergebied gehaakt, penalty! Maaike van Haaren schoot de pingel binnen in de linkerbovenhoek, 4-4. Daarmee werd de eindstand bereikt.

  Volgende week de uitwedstrijd tegen RoodWit’62 om 11.00 uur.