• Nemelaer ten onder bij Brabantia in wedstrijd met 2 gezichten

    20181014 Brabantia-Nemelaer 3-1

    Energiek start Nemelaer aan de confrontatie met Brabantia in Eindhoven. We zien een kopbal van Wesley Diepens net over het doel verdwijnen en een gevaarlijke spits Koenders die af en toe dreigend is voor het doel van Nemelaer. De beste mogelijkheid ontstaat uit een vrije trap van Wouter Molenaar waaruit Daan vd Brand van dichtbij de bal net over het doel kopt. De wedstrijd golft op-en-neer, Nemelaer wint de meeste duels en is ook af en toe dreigend maar moet opletten voor de snelle omschakeling van de thuisploeg. Een paar minuten voor de pauze is het raak. Wesley onderschept de bal op het middenveld en levert in bij Nick Vugts die zijn maatje Joeri in stelling brengt. Joeri speelt zich vrij en knalt vanaf 18 meter knap binnen. 0-1 (40).

    Het wedstrijdbeeld na de pauze is hetzelfde totdat plots de bal voor de voeten van Koenders stuitert. Hij toont zijn kwaliteiten en knalt de bal met een boog vanaf 23 mtr over Kamile de Jong in het doel. 1-1 (50). Niet veel later krijgt Nemelaer de volgende teleurstelling te verwerken. Rechtsbuiten Pikero komt vrij in het strafschop gebied en vanaf de zijkant knalt hij de bal over de grond in de korte hoek. 2-1 (55). Het kost Nemelaer heel veel moeite om zich te herpakken en het initiatief naar zich toe te trekken. Koenders is de defensie nog een keer te slim af en levert een lobje af met de knie over de uitkomende Kamile. 3-1 (67). Ook met twee jonge verse krachten, waaronder de 16 jarige debutant Jasper van Venrooij, lukt het niet meer het gat te dichten. Helaas ontvangt Jorg nog onnodig een tweede gele kaart in de extra tijd en mag Brabantia een feestje vieren na een wedstrijd met twee gezichten.

    Nemelaer heeft een week de tijd om zich weer optimaal voor te breiden op de ontvangst van SV TOP uit Oss a.s. zondag.