• Kampioenskandidaat Juliana’31 met schrik vrij bij Nemelaer 1

    20181104 Nemelaer-Juliana’31 2-3

    Met Juliana’31 uit Malden treft Nemelaer een compleet nieuwe tegenstander die 2 jaar geleden nog in de 3e divisie speelde maar 2 keer is gedegradeerd. De ploeg uit Malden heeft echter de ambitie om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de hoofdklasse. Voor Nemelaer een geweldige kluif om tegen de koploper punten te halen. Na 8 minuten krijgt de ex-prof Thijs Hendrix een kans op een presenteerblaadje van Nemelaer. Kamile de Jong weet echter zijn inzet uit zijn doel te keren. De gasten hebben het initiatief zonder veel gevaar te stichten. Nemelaer bijt regelmatig van zich af. Een goede inzet word op de lat geschoten na 23 min. Na de pauze komt Nemelaer onverwacht op voorsprong. Een voorzet van Bart van Esch wordt niet goed verwerkt en Wouter vd Mee tikt de bal subliem binnen. 0-1 (47).

    Een paar minuten later moet Nemelaer met 10 spelers verder als Jorg een sliding met een 2e gele kaart moet bekopen. Ondanks het ondertal weet Nemelaer de voorsprong uit te breiden. Joeri Vugts bedient zijn maatje Nick Vugts die een schitterende lob over de doelman weet te produceren. De doelman tikt deze inzet ternauwernood tot hoekschop. Hieruit weet Nick alsnog het doel te treffen door bij de 2e paal beheerst binnen te schieten. 2-0 (52). De gasten blijven op zoek naar een gatje en hebben de hulp van Nemelaer nodig om te scoren. Een voorzet wordt door een verdediger in eigen doel getikt. 2-1 (69).

    De gasten dringen aan en weten af en toe ook kansen te creëren. Toch hebben ze wederom de hulp van Nemelaer nodig. Een hoekschop belandt onverwacht via een Nemelaer verdediger in het eigen doel. 2-2 (82). Met man en macht probeert Nemelaer een punt over de streep te trekken. Kort voor tijd weet Juliana’31dan toch de overwinning binnen te halen. Een perfecte voorzet wordt wonderschoon door invaller Schiks in de kruising gekopt. 2-3 (88). Enigszins teleur gesteld zoekt Nemelaer de kleedkamer op. Het publiek heeft kunnen genieten van een zeer vermakelijke wedstrijd. Helaas zonder resultaat voor Nemelaer.

    a.s. zondag gaat Nemelaer op bezoek bij de buren VCB in de Biezenmortel met als doel een plek in de volgende ronde van de beker.