• Spanning tot de laatste minuut, maar wel (weer) 3 punten voor de JO15-1

    Vandaag de uitwedstrijd tegen Zigo, die in de poule nog zonder puntverlies om een mooie 3e plaats stond. We gingen vol goede moed naar Tilburg, we hebben namelijk ook van de nummer 1 en 2 gewonnen, waarom vandaag dan ook niet.

    We starten meteen goed, Inge gaat door op de linker flank, maar levert een iets te scherpe voorzet af, waardoor Dominique net niet bij de bal kan. Weer een minuut later is het Dominique op rechts, levert een perfecte voorzet af op Moos, maar die raakt de bal helemaal verkeerd.  Dan is het Zigo wat druk gaat zetten, en er gaan een aantal kansjes volgen, gelukkig zonder schade aan onze kant.  Dan in de 11e minuut een zeer, zeer mooie aanval over rechts, de bal wordt goed rond getikt, en Dominique levert een voorzet af “op de stropdas”  van Moos, en die kopt de bal hard in het doel.  0-1 voor ons.  Helaas kunnen we niet lang van deze voorsprong genieten, want meteen gaat Zigo in de tegenaanval  en scoort de 1-1.  Vanaf dit moment worden wij met onze rug tegen de muur gezet, en komen bijna niet meer over de helft van de tegenstander. En als we de bal hebben zijn we hem naar 2 keer overspelen al weer kwijt. Er volgen een aantal grote kansen van Zigo, maar of ze gaan naast, of Ruben ( onze invalkeeper) pakt ze goed. Bijna tegen het einde van de 1e helft pakken we de draad weer op en gaan we weer ons eigen spelletje spelen, dit resulteert in een schot van Dirk wat net naast gaat. Dan de volgende aanval, Inge gaat goed door, schiet snoeihard op de keeper, hij laat de bal los, en Moos is er als de kippen bij en scoort de 1-2. Nu is het moment daar om de voorsprong verder uit te bouwen..  Inge en Dominique krijgen allebei nog 2 goede kansen, maar helaas zonder resultaat. In de allerlaatste minuut is het dan toch weer Zigo wat de 2-2 maakt.  Tijdens de rust weet iedereen uit het team wat we de 2e helft moeten doen….

    De 2e helft begint zwak,  Zigo krijgt meteen een goede kans.   Na 3 minuten is het Luuk die van de zeer matig fluitende scheids meteen geel krijgt na en hele kleine overtreding.  10 minuten naar de kant, en wij met 10 spelers verder.  Zigo ruikt bloed.  Toch laten wij ons niet gek maken , en is het Dirk die na een mooie combinatie met Inge een mooi schot lost, helaas gepakt door de keeper. Toch blijft Zigo aandringen en krijgt een aantal corners, gelukkig zonder resultaat.  Een minuut later is het dan toch Zigo wat met een kopbal de 3-2 scoort. Nu pas mag Luuk ( na zeker 12 minuten) weer t veld in.  We hebben nog 20 minuten om de achterstand goed te maken. Toch blijft Zigo aandringen en wil snel de bevrijdende 4-2 maken.  We blijven rustig, en weten dat de kansen toch wel komen. En de kans komt inderdaad. In de 20e minuut is het weer Moos die de 3-3 tegen de touwen schiet.  Nu gaat het spel helemaal op en neer.  Helaas met weer n paar “rare” beslissingen van de scheids…. Pfff.   Ruben redt een minuut of 5 voor tijd zeer goed, als de linksbuiten van Zigo doorbreekt. Daarna nog een goede kans voor Dirk, die net over schiet.  Met nog een minuut te gaan blijft het spannend. Toch wordt er door ons een mooie aanval opgezet via de linkerkant, en is het Inge die in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 3-4  maakt. Alles wat een groen-geel hart heeft ontploft……

    Door deze overwinning hebben we ons een zeer goede uitgangspositie verschaft. Als we de inhaal wedstrijd winnen, staan we samen met Audacia bovenaan. We hebben nu van de top 3 gewonnen, en die moeten nog allen tegen elkaar.  Het kan nog steeds een mooie 1e competitiehelft voor ons worden.  Komende zaterdag zijn we vrij.  Gezien het aantal blessures in het team ook wel fijn, dan kunnen we 17 november weer volle bak er tegen aan als we thuis tegen Dongen spelen.