• Underdog VCB wint zwaarbevochten beker derby van Nemelaer

    20181111 VCB-Nemelaer 3-2

    Na in de vorige bekerronde Haaren Noord te hebben verslagen in Helvoirt komt verrassend VCB, ook uit, op het programma van Nemelaer. Helaas voor Nemelaer komt het na 10 minuten spelen al op achterstand. De zeer discutabele strafschop werd door Verlouw binnen geschoten. 1-0 (10). Het word nog meer vervelend als de rebound van een uittrap wederom bij Verlouw terecht komt. Uit een moeilijke hoek trapt hij wederom binnen 2-0 (16). Nemelaer kan de borst nat maken tegen de energieke gastheer. Kort voor de pauze wordt de aansluitingstreffer gescoord. Wouter Molenaar knalt een vrije trap vanaf 30 mtr schitterend in de kruising. 2-1 (43).

    Na de thee is het vooral Nemelaer wat de klok slaat en aanspraak maakt op de gelijkmaker. Vooralsnog blijft VCB overeind vooral ook door een uitblinkende doelman Overveld. Uit een van de vele hoekschoppen ontstaat de gelijkmaker. Een kopbal van Wouter belandt uiteindelijk voor de voeten van Daan vd Brand die van dichtbij kan intikken. 2-2 (62). Op zoek naar de winnende treffer komt Nemelaer bedrogen uit . Bij sommige uitbraken was VCB al af en toe dreigend echter uit een niet goed weggewerkte vrije trap komt de bal voor de voeten van v Laarhoven die de bal vanaf 23 mtr ineens op de slof neemt. Door een mêlee van spelers verdwijnt de bal in het doel. 3-2 (78). Ook in de resterende tijd wist Nemelaer, ondanks een paar goede mogelijkheden het net niet meer te vinden. VCB gaat door een knappe, zwaarbevochten, overwinning door naar de volgende ronde en bij Nemelaer kan de focus volledig op de competitie.

    A.s. zondag gaan de Albert Heijn boys op bezoek bij Oirschot Vooruit!.

    Filmpje van de wedstrijd: https://youtu.be/GrOwzxi3QZw