• Nemelaer Vrouwen 1 pakt eerste overwinning!

  Vandaag moesten de vrouwen 1 van Nemelaer thuis tegen DAW uit Schaijk met een selectie bestaande uit 13 speelsters. De lange blessurelijst begint gelukkig minder te worden omdat Llina Pijnenburg en Nanda Vissers weer terug gekeerd zijn en zo goed als speelklaar zijn. Tijdens de bespreking werd 1 ding duidelijk gemaakt, vandaag moesten er drie punten en niet minder binnen gehaald worden.

  Over de eerste helft valt weinig te melden. De meiden lieten verzorgd combinatievoetbal zien maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Ook de ploeg uit Schaijk deelde wel speldenprikken uit maar ook bij hen kwam dit niet tot uiting qua grote mogelijkheden. Derhalve kon iedereen met een 0-0 de warme kleedkamer in.

  Na de rust kwamen de meiden nog beter in de wedstrijd. Defensief stond het vandaag als een blok met keepster Manon van der Pas, Nanda Vissers, Danique van der Sanden, Suzan Marsman en uitblinkster vandaag Marissa Heijmans. Vooral laatstgenoemde speelde zowat foutloos en coachte en corrigeerde waar nodig! In de 52e minuut werd Jesse Vermeer de diepte ingestuurd. Jesse kon echter de trekker nog net niet voldoende overhalen.

  Twee minuten later denderde Eva Nahumury door in het zestienmetergebied en speelde zich onder druk van de tegenstander vrij voor de keepster van DAW. Eva schoot vervolgens keihard binnen , 1-0! De meiden bleven het beste van het spel hebben maar gevoelsmatig was het bij tijd en wijlen “billen knijpen”. Ten grondslag hieraan lag schijnbaar toch de druk van het eindelijk gaan winnen……..

  In de 78e minuut was er een hoekschop van Nemelaer. Deze werd voor gezet en kwam via een aantal speelsters weer terecht bij de hoek van het veld. Kim van Deurse omspeelde haar tegenstander en schoot vanaf de zijkant de bal bij de eerste paal hoog en hard binnen, 2-0! Het gekke was dat sommige meiden daarna af en toe heel paniekerig gingen voetballen i.p.v. de bal snel maar rustig rond te spelen. Daardoor kreeg DAW een paar mogelijkheden maar ze waren offensief in wezen onmachtig.

  In de 80e minuut zette Nemelaer wederom druk op de verdediging van DAW. De bal ging vervolgens richting niemandsland pakweg een meter of 10 buiten het zestienmetergebied. Josan Schellekens pikte de bal op en had de mogelijkheid om te schieten omdat de keepster van DAW uit haar doel gelopen was. Josan had echter een hele intelligente oplossing.Ze tikte de bal briljant naar Isa Pijnenburg die vervolgens met een hoge boogbal het lege doel wist te raken, 3-0!

  De meiden bleven vervolgens hard werden om ook niets meer weg te geven. In de 90e minuut kreeg Eva Nahumury het weer even op haar heupen. Ze dribbelde richting zestienmetergebied en stelde Isa Pijnenburg in staat om te scoren. Isa haar inzet werd echter met de voeten gepareerd door de keepster van DAW. Uiteindelijk een zeer verdiende overwinning van de meiden!

  Volgende week de uitwedstrijd tegen SSS’18 om 12.15 uur te Overloon.