• 20190204 Nemelaer-Oirschot Vooruit 1-1

    De eerste helft werd gekenmerkt door veel strijd. Nemelaer had meer initiatief zonder daar echt gevaarlijk uit te worden. Af en toe beten de gasten van zich af. Op de momenten dat Nemelaer mogelijkheden kreeg toonde doelman Kuulkers zijn kwaliteiten. Kort voor de pauze wordt een overtreding van Bram Meeuwis, voor de neus van scheidsrechter Heuts,  bestraft met een rode kaart (min 44).

    Rustig en verzorgd ging Nemelaer op zoek naar een gaatje in de defensie van Oirschot Vooruit. Jorg Schapendonk ziet zijn harde schot in het zijnet verdwijnen. Kort daarop is het wel raak. Jorg brengt Gijs van Baast in stelling. Gijs speelt zich knap vrij en kalt snoeihard in de verre hoek vanaf 14 mtr. 1-0 (51).

    Joeri Vugts en Giel van de Ven krijgen goede kansen om de nekslag toe te dienen maar stranden beide op doelman Kuulkers. Nemelaer bleek niet in staat om de suprematie vol te houden en naarmate de wedstrijd vorderde werden de gasten af en toe dreigend voor het doel van Nemelaer. Scheidsrechter Heuts baalde dat hij in de weg liep bij het uitverdedigen van Luuk Vermeer die vervolgens moest corrigeren en een vrije trap veroorzaakte. Deze werd doorgekopt en van dichtbij door Job van Gestel in het doel gekopt. 1-1 (93). Euforie voor de gasten en een deceptie voor Nemelaer wat het vooral zichzelf kan verwijten dat de winst niet over de streep is getrokken.

    A.s. zondag staat de uitwedstrijd bij FC Tilburg op het programma.

    Afgelopen week hebben we met veel Nemelaer betrokkenen helaas afscheid moeten nemen van Jo vd Pas, vader van (toeter) Jan en van Henri vd Ven, vader van selectiespeler Geert. Ook hier zien we de kracht van onze vereniging door dit verlies met z’n allen samen te verwerken en elkaar te ondersteunen daar waar nodig en gewenst.