• Na bliksemstart wordt Rhode overklast door Nemelaer

  20190317 Nemelaer – Rhode 6-1.

  Al na 13 minuten was het 3-0, Nemelaer overklast Rhode op alle fronten, laat de tegenstander geen moment in de wedstrijd komen en wint uiteindelijk gedecideerd met 6-1.

  In de 2e minuut zorgt een hoekschop voor gevaar. Gijs van Baast is er als de kippen bij om de bal van dichtbij met een uiterste handeling binnen te schieten. Iets later wordt Giel vd Ven gelanceerd door Wesley Diepens. Giel schermt de bal goed af en haalt de trekker over. Met een streep vanaf 17 meter belandt de bal in de uiterste hoek. 2-0 (6). Nemelaer gaat door met aanvallen. Nu is het Gijs die Joeri Vugts in stelling brengt. Joeri speelt zich vrij en behoudt het overzicht om vervolgens koel af te ronden. 3-0 (12).

  De gasten staan perplex en weten zich geen raad hoe Nemelaer aan te pakken. Giel is los vandaag. Hij soleert door de defensie en oog-in-oog met de doelman knalt hij knap binnen. 4-0 (24). Onverwacht weten de gasten toch een speldenprik uit te delen. Hun eerste bal op doel is raak. Een voorzet wordt knap door Martijn van Boerdonk binnen gekopt. 4-1 (29). Ook na de pauze blijft Nemelaer de wedstrijd controleren en blijft het ook zeer effectief. Een uittrap van Kamile de Jong wordt door Joeri verlengt. Giel pikt de bal op achter de defensie om vervolgens koelbloedig met een stift de doelman te passeren. 5-1 (50).

  Mocht Rhode het idee hebben de wedstrijd in de 2e helft te kunnen keren dan was dit doelpunt de genadeslag. Na de bliksemstart is de wedstrijd eigenlijk geen wedstrijd meer geworden. Nemelaer was vandaag op alle fronten veel sterker dan Rhode. Aan het einde van de wedstrijd, met inmiddels 2 junioren binnen de lijnen, breekt de 16-jarige Jasper van Venrooij door. Voor de doelman is hij niet zelfzuchtig en beidt hij Bart van Esch de mogelijkheid om zijn doelpunt te scoren. Bart neemt het cadeautje aan en knalt vanaf 8 mtr in het dak van het doel. 6-1 (88)

  Vorige week zat het venijn in de staart van de wedstrijd, vandaag vooral aan het begin.

  Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij Alverna in Wijchen wat vandaag met 9 man de winst bij Leones over de streep wist te trekken.