• Topper tegen het altijd lastige Audacia

    Vandaag stond voor de JO15-1 de moeilijke wedstrijd tegen Audacia op het programma. Audacia de kampioen van onze najaarspoule, was zeker weten zeer gebrand op een overwinning, nadat ze van ons voor de winterstop verloren hadden. En wij nu de trotse aanvoerder van de ranglijst zijn in de voorjaarscompetitie.

    De boys en Inge, kregen de opdracht mee, om fel te beginnen en zo spoedig mogelijk de 1-0 te maken, voetbalt toch een stuk makkelijker, maar dat gebeurde niet.  Audacia begon de wedstrijd feller,  maar creëerde weinig kansen. Dit duurde een minuut of 10, daarna kwam er een goed kwartier van ons waarin we verzuimde de score te openen.   In de 11e minuut een mooie kans voor Dominique, maar hij is te zelfzuchtig, en had beter naar Moos kunnen passen. Weer 2 minuten later, hoge bal ban achteruit, Moos kopt goed door op Diederik, die door loopt op de keeper, maar helaas de bal niet aan de voet kan houden. Weer een paar minuten later, een goede combi tussen Dominique en Diederik, nu wordt de bal voorlangs geschoten.  De goal zal toch wel een keer vallen? Ja, maar dan bijna aan de andere kant, Audacia krijgt 5 minuten voor tijd een goede kans, maar het schot beland gelukkig voor ons op de lat. We gaan rusten met de  bril stand op t scorebord.

    De 2e helft starten we stukken beter, en zetten de tegenstander meteen goed onder druk. Audacia komt niet meer op onze helft. We creëren ook weer kansen, een vrije trap van Vince, maar die gaat over.  Een paar minuten later weer een schot van Vince, maar de keeper redt goed.  Dan in de 11e minuut volgt dan toch de bevrijdende 1-0  Vince krijgt de bal aan de rechterkant van het veld, ziet de keeper van Audacia ver voor zijn goal staan, en schiet beheerst met een boogbal van 30 meter over de keeper. Helaas duurt de feest vreugde maar 1 minuut. Door geklungel in onze verdediging , is het Audacia die de bal snoeihard in de hoek schiet vanaf de 16 meter lijn, 1-1.

    Vanaf dit moment golft het spel heen en weer, zonder dat er voor Audacia en ons kansen ontstaan. In de 21e minuut krijgen we een terechte penalty. Vince neemt hem en daar is de 2-1. Zou het dan lukken….  Helaas in de 25e minuut is het toch weer Audacia die in de 25e minuut de gelijkmaker tegen de touwen aan schiet. Het worden nog 10 hete minuten. Audacia dringt aan, krijgt nog wat kansjes, maar de eindstand wordt 2-2.

    Na dit gelijkspel hebben we nu 10 punten uit 4 wedstrijden, en zijn nog steeds koploper. Volgende week uit naar Riel, die pas 2 wedstrijden gespeeld heeft, maar ze wel allebei gewonnen heeft.