• Nemelaer 1 wint lastig en doelpuntrijk potje bij Alverna in Wijchen

  20190324 Alverna-Nemelaer 3-4.

  Nemelaer opent wederom sterk, vergeet de score uit te breiden, ziet de gastheer beter worden maar neemt na de pauze weer het initiatief. Alverna blijft de aansluiting creëren en uiteindelijk trekt Nemelaer de overwinning over de streep.

  Nemelaer start sterk. Joeri Vugts knokt zich vrij tussen 2 tegenstanders en haalt verwoestend uit vanaf 16 mtr. 0-1 (2). Het is helaas niet allemaal meteen raak, een paar fikse kansen worden niet tegen het net gewerkt. Alverna komt op gelijke hoogte als een afgeslagen hoekschop door Bisseling richting doel wordt getrapt. De door 2 spelers van richting veranderde inzet belandt uiteindelijk in het doel. 1-1 (9). Na 20 minuten komt de thuisploeg iets sterker in de wedstrijd. Het is vervolgens wederom Bisseling die het verschil maakt. Een afgemeten voorzet wordt door hem binnen getikt. 2-1 (29).

  Nemelaer start na de pauze sterk. Giel vd Ven kan oog-in-oog met de doelman niet succesvol afronden maar in 3e instantie weet Bram Bergmans de bal van dichtbij in het doel te tikken. 2-2 (47). Nemelaer is na de pauze sterker en weet uiteindelijk via een schitterende aanval weer op voorsprong te komen. Na een combinatie tussen Wesley Diepens en Luuk Vermeer wordt Joeri door laatst genoemde vrij voor de doelman gelanceerd. Beheerst knalt Joeri binnen. 2-3 (60). De gastheer knokt zich met enig geluk terug in de wedstrijd. Een hoekschop belandt wederom via diverse spelers in het doel. 3-3 (71).

  Nemelaer blijft de aanval zoeken en uit een schitterende assist van Gijs van Baast neemt Joeri de bal ineens op de pantoffel. Via een stuiterbal (die we heel veel hebben gezien op het oude kunstgras) wordt de doelman gepasseerd. 3-4(78). De laatste fase van de wedstrijd is spannend. Alverna neemt meer risico en is af en toe ook dreigend, vooral uit dode momenten. Nemelaer krijgt hierdoor ook ruimte en mogelijkheden. Uiteindelijk trekt Nemelaer de overwinning over de streep. Handhaving in de 1e klasse is gerealiseerd, nu op naar een prijsje!

  Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij de koploper Juliana’31 in Malden. Een van de 2 resterende wedstrijden in de 2e periode waarin Nemelaer nog bovenaan staat.