• Nemelaer kan net niet winnen bij ongeslagen koploper Juliana’31

  20190331 Juliana’31-Nemelaer 1-1

  Nemelaer opent wederom sterk, komt via een schitterende treffer van Wesley Diepens op voorsprong maar vergeet de score uit te breiden. Een 0-3 voorsprong voor de pauze was gezien de fikse kansen zeker mogelijk geweest. Na de rust werd de koploper sterker.  Wederom weten ze te scoren in het einde van de wedstrijd en hebben ze daarbij “hulp” van Nemelaer nodig. Via een strafschop (ongelukkige handsbal) in de 90e min wordt het 1-1.

  Met enig vertrouwen ging Nemelaer op bezoek bij de ongeslagen koploper Juliana’31 in Malden. De geel-groene Albert Heijn brigade was erop gebrand om de koploper te trakteren op hun eerste nederlaag. Nemelaer toonde totaal geen ontzag voor de koploper. Thuis kwamen ze ook op een 2-0 voorsprong, helaas werd in de slotfase de wedstrijd met 10 man toch nog, mede door twee eigen doelpunten, met 2-3 verloren. Uit de 1e aanval van Nemelaer ontstaat een hoekschop. De corner wordt door de verdediging niet goed verwerkt. Voorbij de 2e paal neemt Wesley Diepens de bal ineens op pantoffel. Vanuit een moeilijke hoek knalt hij de bal snoeihard via de lat in de verre hoek. 0-1 (2).

  Nemelaer blijft diverse echte kansen creëren maar heeft moeite om het net te vinden. De thuisploeg kan daar bar weinig tegenover stellen en mag van geluk spreken dat ze maar met een 0-1 stand kunnen gaan rusten. Zoals verwacht zet de thuisploeg een tandje bij en wordt het ook sterker dan Nemelaer. Echte grote kansen weten zij echter niet te creëren. Sporadisch bijt Nemelaer van zich af maar gaat slordig om met de mogelijkheden. De Nemelaer supporters zijn verwent de afgelopen wedstrijden. Helaas duurt de wedstrijd voor Nemelaer een paar minuten te lang. In een scrimmage wordt de bal tegen de hand van een verdediger gekopt. De strafschop wordt door aanvoerder Meijers knap binnen geschoten. 1-1 (90).

  In de extra tijd voorkomt doelman Kamile de Jong met een schitterende reflex een nog vervelender slot. Het geluk van de koploper werd wel enigszins afgedwongen door gedreven op zoek te blijven gaan naar de treffer. Het collectief van Nemelaer heeft geknokt voor wat het waard was en had op basis van de kansen een beter lot verdiend.

  De vele Nemelaer supporters hebben in Malden wederom genoten en Nemelaer wil ze a.s. zondag thuis tegen Woezik uit Wijchen wederom vermaken met een lekkere pot voetbal.