• Plichtmatige winst Nemelaer 1 tegen laagvlieger Prinses Irene

  20190421 Nemelaer 1-Prinses Irene 4-1

  Al vroeg in de wedstrijd komt Nemelaer op voorsprong. De degradatiekandidaat bleek toch een lastige kluif tot kort voor de pauze toen Nemelaer afstand nam en met 3-0 ging rusten. Na de pauze werd een matige pot op de mat gelegd. Prises Irene wist zelfs toch nog een doelpunt te maken maar de winst van Nemelaer is geen moment in gevaar geweest. Kort voor het einde werd de eindstand bepaald.

  De eerste goede aanval van Nemelaer is meteen raak. Ruben Buvens zet Gijs van Baast aan het werk. Gijs levert een gevaarlijke voorzet af. De inzet van Joeri Vugts wordt gestopt maar Giel vd Ven trapt de rebound van dichtbij binnen. 1-0 (5). Nemelaer is beter zonder echt goed te spelen en creëert ook een aantal kansen. De paal en de lat voorkomen mooie treffers. Gijs staat weer aan de basis van het volgende doelpunt. Hij passeert zijn directe tegenstander, behoudt het overzicht en legt de bal vanaf de achterlijn terug op Joeri die vervolgens onhoudbaar binnen knalt. 2-0 (41).

  Nemelaer beslist voor de pauze de wedstrijd. Maikel Diepens kopt een voorzet voor het doel. Broer Wesley legt af op Joeri die weer met scherp schiet. 3-0 (44). Na de pauze daalt de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. De gasten weten onverwacht een doelpunt te produceren als Martijn van Vught bij zijn tegenstander wegdraait en binnen schiet. 3-1 (50). De mannen uit Nistelrode proberen van alles maar weten maar spaarzaam gevaarlijk te worden. Nemelaer is heel slordig. Helaas komt invaller Jasper van Venrooij (17jr), kort voor het einde van de wedstrijd, ongelukkig ten val en breekt zijn pols. Kort na dit voorval pikt Bart van Esch een uittrap van de doelman op en levert de bal in bij de vrijstaande Joeri die met dit buitenkansje wel raad weet. 4-1 (89).

  Nemelaer wint in een matige wedstrijd van een machteloze tegenstander.

  A.s. zondag komt Alverna uit Wijchen op bezoek. Bij winst behaald Nemelaer de 2e periode titel binnen. Gaat Nemelaer de 1e kans op een prijs meteen pakken?