• Sterk Alverna temt Nemelaer 1; net geen 2e periodetitel!

   

  20190428 Nemelaer-Alverna 1-1

  Alverna toonde zich vanaf het begin een geduchte tegenstander. De beste kansen waren voor Nemelaer echter de gasten hadden voetballend vaak een overwicht, veel beweging, verzorgt positiespel en veel balbezit. Nemelaer kwam enigszins gelukkig op voorsprong en had deze door een paar goede kansen kunnen uitbreiden. In de 2e helft waren de gasten beter zonder wederom nagenoeg geen echte kansen te kunnen creëren. Na de gelijkmaker via een counter, aan het einde van de wedstrijd, laat Nemelaer de kansen liggen om alsnog de 2e periodetitel over de streep te trekken.

  Na een hoekschop van Gijs van Baast kan Giel vd Ven op het doel afwerken. Joeri Vugts pikt de inzet op maar zijn schot wordt door doelman Zaalman gepareerd en de rebound wordt alsnog door Wesley Diepens over de doellijn gefrommeld. 1-0 (13). Naarmate de wedstrijd vordert krijgt Nemelaer iets meer grip op Alverna. Giel creëert een grote kans maar ziet zijn lobje boven op de lat belanden.

  In de tweede helft heeft Nemelaer de beste kansen terwijl de gasten voetballend sterker zijn. Giel kopt een vrije trap van Joeri, volledig vrij, naast het doel. Na dik een uur spelen ontstaat de beste kans voor de gasten. Tjalling Kamerman kopt een voorzet van Martijn de Groot naast het doel. Het bleek uitstel van executie. Cas van der Wal wordt op links in de ruimte aangespeeld en stoomt af op doelman Kamile de Jong. Hij speelt zich knap vrij en knalt beheerst binnen,. 1-1 (75). Nemelaer is wakker geschud. Gijs strand op de doelman en een Volley van Joeri gaat maar net naast. Alverna krijgt ook nog wat mogelijkheden maar het is de ingevallen Wouter van der Mee die de winnende treffer op de voet heeft liggen. In confrontatie met doelman Zaalman schuift hij de bal naast het doel.

  De 2e periodetitel gaat naar TOP! Nemelaer heeft nog 2 mogelijkheden op een plek in de nacompetitie. Enerzijds door de 3e periode te winnen (nog 3 wedstrijden en 4 pntn voorsprong) en anderzijds door de 3e plek op de ranglijst te behalen. (Erven periodetitel van TOP of Juliana’31).

  Komend weekend is Nemelaer vrij. 12 mei gaat Nemelaer op bezoek bij Best Vooruit!