• Puntendeling in Best; nacompetitie Nemelaer 1 nagenoeg zeker

    20190512 Best Vooruit-Nemelaer 1-1

    De gastheer was vooraf nog niet helemaal zeker van handhaving in de 1e klasse en Nemelaer zou bij winst zeer waarschijnlijk een heel grote stap zetten in het veroveren van een plek in de nacompetitie voor promotie. Uiteindelijk wordt het 1-1 wat voor beide teams goed uitpakt (ook op basis van andere uitslagen).

    Nemelaer had Best Vooruit in de thuiswedstrijd volledig overklast. Een ruststand van 6-0 was een unicum en de eindstand van 7-1 ook. De mannen uit Best waren uit op revanche en lieten dat ook blijken. Doordat ze gedreven en goed georganiseerd speelden was het voor Nemelaer moeilijk om een gaatje te vinden. In de omschakeling was Best Vooruit sporadisch driegend. Met enig geluk komt de thuisploeg op voorsprong. Na een sterke rush van Tim Fiolet wordt de bal door en verdedigende actie voor zijn voeten weg getikt echter beland de bal voor de voeten van Thomas van Heukelom die de bal naast de uitkomende Kamile de Jong in het doel schuift. 1-0 (20).

    Nemelaer moet aan de bak maar speelt niet geweldig terwijl de thuisploeg zijn best doet om het aanvallen van Nemelaer te ontregelen. In de tweede helft gaat Nemelaer nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer en drukt de thuisploeg regelmatig met de rug tegen de muur. Uit een perfecte voorzet van Gijs van Baast krijgt Giel vd Ven een uitgelezen kans op de 1-1. Giel raakt de bal echter niet goed. Ook Joeri Vugts is een paar keer dichtbij een treffer maar het vizier staat net niet scherp genoeg vandaag. Uiteindelijk krijgt Nemelaer loon naar werken. Een goede voorzet van Gijs wordt door Wesley Diepens met het hoofd perfect klaar gelegd. Giel knalt met een schitterende volley vanaf 11 mtr snoeihard binnen. 1-1 (68).

    Uiteindelijk moeten beide team tevreden zijn met een punt. Best Vooruit is blij met de handhaving en speelt ook volgend seizoen weer in de 1e klasse. Omdat concurrenten van Nemelaer punten lieten liggen kan de nacompetitie nagenoeg niet meer gemist worden. Bij het halen van een punt a.s. zondag bij HVCH is nacompetitie verzekerd. Nemelaer erft dan als nummer 3 op de ranglijst de periodetitel van de kampioen. Komt allen de Albert Heijn boys aanmoedigen in Heesch zodat we daarna een feestje kunnen bouwen!