• Onbewuste focus Nemelaer 1 op nacompetitie i.p.v. competitie?

   

  20190526 Nemelaer 1-Brabantia 0-2

  Brabantia was nog niet zeker van handhaving en Nemelaer start a.s. donderdag de nacompetitie voor promotie. Brabantia liet zien dat er voor hun nog iets op het spel stond. Ondanks de intenties bij Nemelaer lukte het niet om de gasten hun wil op te leggen. Laat staan echte kansen te creëren. Die waren voor Brabantia ook zeer spaarzaam en ze hadden een strafschop nodig om te scoren. Aan het einde van de wedstrijd nam Nemelaer meer risico en kort voor tijd profiteerde Brabantia wederom.

  Op verschillende velden in de competitie was er vooraf nog wat te bereiken, zowel voor de nacompetitie voor promotie als voor degradatie. Die plekken waren nog niet allen vergeven. Nemelaer had moeite om onder de druk van de gasten uit te kunnen voetballen. Joeri Vugts werd na een half uur vervangen vanwege een hoofdwond. Ferry Aerts wordt kort voor de pauze naar de achterlijn gestuurd, onnodig wordt hij geraakt en besluit scheidsrechter Meijers tot strafschop. Florian Ross weet dit cadeautje te verzilveren. 0-1 (39)

  Nemelaer probeert in de 2e helft het initiatief naar zich toe te trekken maar is maar sporadisch in staat om kansen te creëren en dan stond daar altijd nog de sterke doelman Renders. Bart van Esch was dichtbij een doelpunt maar hij kan de rebound van dichtbij net niet goed afwerken. Nemelaer perst er nog wel een slotoffensief uit. Daan vd Brand kopt een strakke voorzet net naast het doel. Het lukt niet om de gelijkmaker te forceren. Aan de andere zijde profiteert Aerts van de ontstane ruimte. Met een harde schuiver bepaald hij de eindstand. 0-2 (89).

  Juliana’31 was al kampioen. TOP, Nemelaer en Leones gaan in de nacompetitie strijden voor promotie naar de hoofdklasse. Prinses Irene degradeert en FC Tilburg en Oirschot vooruit gaan strijden voor klasse behoud in hun nacompetitie.

  A.s. donderdag om 14.30 speelt Nemelaer thuis tegen Leones. Bij winst staat in de volgende ronde a.s. zondag voor Nemelaer de uitwedstrijd bij JOS/Watergraafsmeer in Amsterdam op het programma.