• Nemelaer 1 moet meerdere erkennen in svTOP

    20191006 svTOP-Nemelaer 3-1. Daar waar Nemelaer vorig seizoen nog voor een stunt zorgde in Oss was het zondag niet in staat om punten te halen van svTOP. TOP profiteerde bij een hoekschop en kwam daardoor op 1-0. Nemelaer krijgt 2 grote kansen op de gelijkmaker maar weet die niet te benutten. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit. Nemelaer bleef knokken en verdiende de ere-treffer maar moest meerdere erkennen in TOP.

    Onder barre omstandigheden bleek Top bijzonder effectief. Een hoekschop werd niet goed verwerkt en de bal valt voor de voeten van spits Pusters die daar wel raad mee weet. Vanaf 5 mtr knalt hij de bal binnen. 1-0 (17). Nemelaer krijgt een paar grote mogelijkheden maar weet het net niet te vinden. Doelman Vendrig redde o.a. knap op een inzet van Geert vd Ven.

    Ook in de tweede helft zijn de teams aardig aan elkaar gewaagd. Enigszins onverwacht knalt Tuithof een vallende bal vanaf 18 mtr knap binnen in de verre hoek. 2-0 (66). Nemelaer blijft ondanks deze tegenslag op zoek naar een doelpunt. Kort daarop profiteert Tuithof van onachtzaamheid en scoort hij zijn 2e doelpunt. 3-0(72) . Uiteindelijk zien de Albert Heijn Boys hun inzet beloond. Ruben Buvens speelt zich vrij maar kan net niet scoren. Gijs van Baast pikt de afvallende bal op, passeert een verdediger en schuift de bal beheerst langs Vendrig: 3-1. (78).

    Ondanks de pogingen lukt het Nemelaer niet om in een echt slotoffensief de thuisploeg continue onder druk te zetten. Debutant Roel Boogaers was kort voor het einde nog het meest dichtbij een doelpunt. Nemelaer speelde een verdienstelijke wedstrijd maar moest vandaag zijn meerdere erkennen in een sterk svTOP. Aanstaande zondag komt promovendus Erp op bezoek bij Nemelaer.