• Interessante confrontatie FC Eindhoven-Nemelaer 1 in balans

   

  20191020 Fc Eindhoven-Nemelaer 1-1. De boerenovertrek van aanvoerder Luuk Vermeer was niet bijster handig gepland, het past beter onder het motto teambuilding die je normaal gesproken niet voor een wedstrijddag doet. Het siert de Albert Heijn boys om na een zaterdag met veel plezier met z’n allen op zondag 90 min gas te geven met de aanvoerder voorop in de strijd. Nemelaer komt al snel op voorsprong, heeft over de hele wedstrijd de beste kansen gehad echter de thuisploeg is ook meer dan regelmatig dreigend geweest. Waardoor eenieder zich uiteindelijk kon vinden in de puntendeling.

  Nemelaer kwam al snel aan de leiding. Wouter Molenaar trapt een strafschop feilloos binnen na een overtreding op Teun Verlouw in de zestien. De gastheer zorgt regelmatig voor dreiging zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Nemelaer krijgt wel een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Giel vd Ven is helaas weinig gelukkig in de afwerking. Beide teams zorgen voor een enerverende 1e helft. Jorg Schapendonk knalt, volledig vrij, kort voor de pauze nog een afvallende bal in het zijnet.
  Na de thee probeert FcEindhoven Nemelaer meer onder druk te zetten.

  In de omschakeling bleef Nemelaer gevaarlijk. Gino de Wijs schiet een bal buiten bereik van Kamile de Jong op de lat. Kamile moet zich af en toe laten gelden. De gastheer krijgt vele hoekschoppen te nemen die relatief weinig echt gevaar opleveren totdat de bal, in een scrimmage voor het doel, met enig geluk, belandt bij A. Azmani. Dit spits kopt het cadeautje van dichtbij binnen. 1-1 (63). Kort na deze treffer kan Nemelaer weer op voorsprong komen maar doelman Peters verhinderd dat als Teun Verlouw op hem af komt. In de slotfase creëert Nemelaer nog een aantal goede kansen maar weet het niet meer te scoren.
  Nemelaer legde een aardige pot op de mat met de nodige strijdlust en vanuit een goede organisatie. Op basis van de kansen had er zelfs meer in gezeten. A.s. zondag komt hekkensluiter Best Vooruit op bezoek bij Nemelaer.