• Scheidsrechter van de maand oktober

  Door Daan van Wijk

  Iedere maand wordt er een scheidsrechter van onze voetbalclub in het zonnetje gezet. Middels deze rubriek willen wij meer aandacht en respect vragen voor onze scheidsrechters, wat zouden we immers toch zonder hen moeten!

  Vorige maand heeft Noud Geerkens de ervaren scheidsrechter Jan van Boxtel gekozen als ‘Scheidsrechter van de maand Oktober’. Jan is al heel wat jaren te zien op ’t Walzaadje: van scheidsrechter tot assistent-scheidsrechter bij ons tweede Heren team in de reserve Hoofdklasse. Laten we eens wat meer te weten komen over Jan!

  Naam: Jan van Boxtel
  Leeftijd: 57
  Hobby’s: Voetbal/ sporten
  Werk: Medewerker buitendienst gem. Haaren (hoofdzakelijk riool en verder alle voorkomende werkzaamheden).
  Favoriete eten: Chinees, spareribs, bloemkool met gehaktballen en natuurlijk friet met frikandellen.
  Favoriete vakantieland: Nederland
  Aantal jaren actief als scheidsrechter: 23 jaar. Sinds 23 mei 1996 actief als clubscheidsrechter. Diploma toen nog uitgereikt door toenmalig topscheidsrechter Ignace van Swieten.
  Favoriete club: PSV en natuurlijk m’n eigen clubje Nemelaer
  Reden(en) om te gaan fluiten: Zelf actief gestopt met voetballen.
  Wie wordt kampioen van de Eredivisie?: Hoop PSV, maar ik denk Ajax.
  Leukste moment mee gemaakt als scheidsrechter: Heb niet echt een uitgesproken moment. Zijn er meerdere. Zoals een aantal kampioenswedstrijden die ik mocht fluiten en bijvoorbeeld toernooien.
  Grootste leerpunt als scheidsrechter: Het kunnen omgaan met het commentaar wat je regelmatig krijgt ten aanzien van beslissingen die je tijdens een wedstrijd neemt. (Ik was vroeger als actief speler ook niet vies van commentaar op de scheidsrechter)
  Wie kies jij als volgende scheidsrechter van de maand?: Bjorn van Osch. Hoe het kan dat hij vroeger van irritante voetballer in de jeugd ( had ook overal commentaar op tijdens wedstrijden) is geworden tot wat hij nu al heeft bereikt in de arbitragewereld. Een dikke pluim daarvoor.