• Nemelaer 1 verliest van effectief Brabantia

   

  20191103 Brabantia-Nemelaer 2-0. Nemelaer start goed maar moet onverwacht een tegentreffer incasseren. Zelfs na de 2e tegentreffer was er vertrouwen in het behalen van een resultaat maar na de rode kaart bleek dat een onmogelijke missie.

  In het begin van de wedstrijd is Nemelaer de bovenliggende partij. De gastheer beperkt zich tot verdedigen en probeert via de omschakeling gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheid voor de Eindhovenaren is meteen raak. Een hoekschop kan niet goed worden weggewerkt en de bal valt voor de voeten van Tan die vanaf 5 mtr binnen knalt. 1-0 (16). Het spelbeeld verandert niet, het blijft voor Nemelaer moeilijk wordt om een gaatje te vinden in de defensie van den tegenstander. De laatste bal wilde maar niet goed aankomen en ook bij de dode spelmomenten had Nemelaer geen geluk.

  Met vertrouwen werd ook de 2e helft gestart. Nemelaer heeft nadrukkelijk het initiatief zonder echt florissant te spelen. De kansen ontbreken. Uit een van de uitbraken wist Brabantia zelfs de score uit te breiden. Na een goede actie van Ouzalah werd het voor Koenders een koud kunstje in binnen te werken. 2-0 (60).

  Kort na de 2e treffer maakt Gijs van Baast een domme overtreding uit frustratie en kan naar de kleedkamer (68). Met 10 man verandert het spelbeeld niet, het echte gevaar blijft ontbreken. Uiteindelijk druipt Nemelaer teleurgesteld af in Eindhoven en verliest het onnodig van Brabantia.
  A.s. zondag komt naaste concurrent Rhode op bezoek en zal Nemelaer strijden om een sprongetje in de ranglijst te kunnen maken.