• Sterk collectief Nemelaer 1 wint bij 't Zand

   

  20191124 SCtZand-Nemelaer 2-3. In het begin waren de teams nog gelijkwaardig maar na de treffer van de thuisploeg werd Nemelaer sterker en scoort het de gelijkmaker die al even in de lucht hing. Na de pauze loopt Nemelaer verder weg en komt de overwinning nagenoeg niet meer in gevaar.
  Het eerste gevaar in Tilburg komt van de thuisploeg als spits Burleson op de paal knalt. Teun Verlouw had al snel de gelijkmaker op zijn voet maar hij tikt een goede voorzet van Jorg Schapendonk van dichtbij over het doel. Een voorzet van de opkomende linksachter kan door de Nemelaer defensie niet goed weggewerkt worden en uiteindelijk schiet spits Van Dongen via een rolletje binnen. 1-0 (21).

  Vanaf dat moment neemt Nemelaer nadrukkelijk de regie en is het heer en meester vooral op het middenveld. Kansen van Geert vd Ven, Wesley Diepens en Jorg Schapendonk worden net geen doelpunt maar uiteindelijk is het dan toch raak. Teun lanceert Geert die nu wel doelman Kogels weet te passeren. 1-1(36). Een counter van SCtZand wordt door Kamile de Jong vakkundig gepareerd. Ook na de pauze blijft Nemelaer sterker. Luuk Vermeer knalt een vrije trap vanaf 25 net naast de paal binnen. 1-2(60).

  De wedstrijd lijkt beslist als Daan vd Brand een vrije trap van Luuk van dichtbij binnen kopt. 1-3 (70). Het lukt de thuisploeg maar sporadisch om gevaarlijk te worden terwijl Nemelaer wel nog een paar grote mogelijkheden krijgt om de score verder uit te breiden. Ver in de extra tijd knalt Rens van Hout een vrije trap vanaf 18 mtr in de kruising. 2-3(93). Uiteindelijk behaald het sterke collectief van Nemelaer een goede overwinning.
  A.s. zondag komt Unitas’30 uit Etten Leur op bezoek en is Rauf Kar de pupil van de week!