• Scheidsrechter van de maand december: Harko Kremers

   

  Door Daan van Wijk

  Iedere maand wordt er een scheidsrechter van onze voetbalclub in het zonnetje gezet. Middels deze rubriek willen wij meer aandacht en respect vragen voor onze scheidsrechters, wat zouden we immers toch zonder hen moeten!

  De laatste maand van dit jaar is Harko Kremers scheidsrechter van de maand! Harko heeft voor de KNVB gefloten, maar is nu onderdeel van het scheidsrechterteam van Nemelaer. Harko is voor Nemelaer gaan fluiten, omdat de vereniging hem aansprak. Daar zijn wij vandaag de dag nog erg blij mee! Laten we Harko wat beter leren kennen….

  Naam: Harko Kremers

  Leeftijd: 48 jaar jong

  Hobby’s: Fluiten, Fitness en (indoor)klimmen

  Werk: Herverzekeringsmakelaar; ik ben zeg maar een tussenpersoon voor verzekeraars die zich zelf willen verzekeren.

  Favoriete eten: Moeilijk te zeggen; ik vind zoveel lekker! Als ik dan toch moet kiezen tapas ….. of toch ‘Friet met zuur vlees’?

  Favoriete vakantieland: Frankrijk, zowel voor de zomer als voor de wintersport.

  Aantal jaren actief als scheidsrechter: Dit is het tiende seizoen dat ik (gediplomeerd) fluit.

  Favoriete club: Sparta Rotterdam

  Reden(en) om te gaan fluiten: Ik was destijds trainer/coach van een JO13 team. Geen gemakkelijk team: een aantal jongens wilde echt (beter) leren voetballen, andere liepen vooral te kwallen. Dat frustreerde mij mateloos, waardoor ik besloot te stoppen als trainer. Maar ik wilde het welwillende deel van het team niet in de steek laten en omdat er ook toen al een tekort aan scheidsrechters was, ben ik gaan fluiten. En guess what … het is super leuk!

  Wie wordt kampioen van de Eredivisie?: Ik denkAjax, maar zou het niet super leuk zijn als Willem II of AZ dit jaar kampioen zou worden!

  Leukste moment mee gemaakt als scheidsrechter: Ook hier moeilijk kiezen: fluiten in de reserve Hoofdklasse was super leuk! En dan met name derby’s zoals Someren – Nulandia; die wedstrijd staat mij nog goed bij. Maar ook de oefenwedstrijden bij de jeugd van Sparta Rotterdam en dan na afloop Champions League voetbal kijken met Michael Reiziger en Nordin Wooter, wedstrijden van teams met oud-profs en BN-ers of wedstrijden op het Rinus Michels toernooi met jeugdteams van v.v. De Meern, AFC, Alphense Boys, Kon HFC en Excelsior Maassluis. Allemaal erg leuk en bijzonder

  Grootste leerpunt als scheidsrechter: Ik ben een scheidsrechter die het spel redelijk dichtbij volgt, maar dat kan wel eens tot gevolg hebben dat ik in de weg loop, zeker als het spel zich een richting uit beweegt die ik niet had verwacht. Dat probeer ik te verbeteren.

  Wie kies jij als volgende scheidsrechter van de maand?: Jaap Stouten, onze Pater familias van het scheidsrechterskorps van Nemelaer.

  Namens alle scheidsrechter van RKSV Nemelaer willen we iedereen fijne feestdagen en een gezond, sportief 2020 wensen!