• Nemelaer 1 teleurgesteld na onnodig verlies bij NEC

    20200126 NEC-Nemelaer 2-1. De groen-gele Albert Heijn brigade start goed in Nijmegen maar weet de mogelijkheden niet te benutten. Naarmate NEC meer greep op Nemelaer weet te krijgen weet Nemelaer  toch de score te openen. Onverwacht en ook onnodig komt NEC via een strafschop voor de pauze op gelijke hoogte. Als in de 2e helft de thuisploeg op voorsprong komt is het alle hens aan dek. Nemelaer weet een aantal goede kansen te creëren maar het net niet te vinden en moet teleurgesteld het verlies accepteren.

    Al vroeg in de wedstrijd zijn het de voorwaartsen van Nemelaer die gevaar weten te stichten maar ze hebben het vizier nog niet scherp genoeg staan. NEC kenmerkt zich door veel technisch vaardige spelers die proberen het spel te dicteren. Nemelaer staat dat maar beperkt toe. Na een half uur spelen kopt Wesley Diepens op schitterende wijze een perfecte voorzet van Gijs van Baast diagonaal over de doelman. 0-1(29). De thuisploeg moet een tandje bijzetten maar weet nagenoeg geen kansen te creëren. Ze hebben het geluk dat onnodig een lichte overtreding door Nemelaer wordt bestraft met een strafschop. Deze wordt onberispelijk binnen geschoten door Gatsjatrian. 1-1(36).

    De eerste grote kans na de pauze is voor NEC. Kamile de Jong weet een kopbal van dichtbij met een reflex te pareren. Nemelaer weet de opbouw van de thuisploeg regelmatig te ontregelen en onderneemt ook verschillende pogingen om de kundige doelman Ko te passeren. Giel en Joeri zijn niet gelukkig in de afwerking bij de goede kansen die gecreëerd worden. Een doelpunt van Nemelaer hangt in de lucht maar NEC weet het net te vinden. Via een snelle uitbraak wordt een voorzet door Booijen hard in de kruising geschoten. 2-1 (58).

    Nu moet Nemelaer echt aan de bak. Luuk Vermeer combineert op de 16 met Teun Verlouw maar doelman Ko werpt zich knap voor de bal om de inzet van Luuk tot hoekschop te verwerken. Nemelaer blijft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. NEC breekt een paar keer gevaarlijk uit maar stuit op een goede Kamile. Een bekeken afstandsschot van Gijs verdiende een beter lot en verdwijnt net over de lat. Uiteindelijk trekt de gastheer de overwinning over de streep en druipt Nemelaer teleurgesteld af.
    a.s. zondag komt Woezik op bezoek bij  Nemelaer.