• Scheidsrechter van de maand januari: Jaap Stouten

  Door Daan van Wijk
   
   
  Iedere maand wordt er een scheidsrechter van onze voetbalclub in het zonnetje gezet. Middels deze rubriek willen wij meer aandacht en respect vragen voor onze scheidsrechters, wat zouden we immers toch zonder hen moeten!
   
  De eerste maand van het nieuwe jaar is voor Jaap Stouten. Jaap heeft jarenlang voor de KNVB gefloten en is ook nog steeds actief voor Nemelaer als scheidsrechter en begeleider van de scheidsrechters. Jaap is één van de meest ervaren scheidsrechters in ons korps. Daarom gaan we nu wat meer van hem te weten komen!
   
   
  Naam: Jaap Stouten
  Leeftijd: 75 jaar
  Hobby’s: Ik vind voetbal leuk, fluiten, assisteren en het begeleiden van scheidsrechters. Ook vind ik fietsen fijn om te doen.
  Werk:  Ik ben gepensioneerd. Ik heb 40 jaar lang op kantoor bij een uitgeverij gewerkt. Hier heb ik de artikelbeheer en de voorraadadministratie gedaan.
  Favoriete eten: Ik vind Chinese en Indische gerechten lekker.
  Favoriete vakantieland: Ik ga nu niet meer op vakantie. Ik vond het altijd erg leuk om naar Oostenrijk op vakantie te gaan.
  Aantal jaren actief als scheidsrechter:  Ik ben inmiddels 44 jaar actief als scheidsrechter. Ik heb 1200 wedstrijden gefloten.
  Favoriete club: Nemelaer
  Reden(en) om te gaan fluiten: Ik mocht vroeger niet voetballen van mijn ouders. Vroeger voetbalde we met werkschoenen en daar had mijn vader zelf noppen aan gemaakt, maar die braken steeds af. Levensgevaarlijk! Ook toen ik kinderen had, kreeg ik het te druk. Toen ik 31 jaar oud was, wilde ik graag iets met voetbal doen, maar om te beginnen met voetbal was ik te oud. Daarom begon ik met fluiten! Het voetbal zit al heel mijn leven in mijn hart.
  Wie wordt kampioen van de Eredivisie?: AZ
  Leukste moment mee gemaakt als scheidsrechter:  Ik heb verschillende bekendheden mogen fluiten, zoals Edwin vd Sar, Kees Jansma en Co Adriaanse (als coach). Ook heb ik 30 jaar geleden, toen FC Den Haag nog in de Eredivisie voetbalde, een oefenwedstrijd van hun mogen fluiten.
  Grootste leerpunt als scheidsrechter:  Niet in discussie gaan met spelers. Gewoon voetballen!
  Bijzonderheden: Ik heb 1 jaar aan ‘politievoetbal’ gedaan. Hier besloot ik al snel mee te stoppen, omdat de politiemannen te veel aan het mopperen waren. Ik heb ook nog nooit een wedstrijd hoeven staken!
  Wie kies jij als volgende scheidsrechter van de maand?: Jelle Schoenmakers