• Sterk collectief van Nemelaer 1 overklast TOP

    20200216 Nemelaer-SV TOP 4-0. Onder winderige omstandigheden toont Nemelaer zich beter dan de gasten. Binnen een half uur staat een comfortabele 3-0 op het scorebord en daarna pas kan TOP sporadisch dreigend worden. Een goede kans verdwijnt naast het doel. Een verwachte storm na de pauze was er wel maar niet veroorzaakt door TOP waardoor Nemelaer eenvoudig overeind bleef en aan het einde van de wedstrijd de definitieve en verdiende score bepaalde.

    Na een aftastend begin is Nemelaer de bovenliggende partij. Een schot van Joeri Vugts wordt door doelman Vendrig niet goed verwerkt en verdwijnt over de lijn, ook volgens de neutrale assistent. Scheidsrechter Verhaag beslist anders. Niet veel later is het wel prijs. De verdediging van TOP krijgt de bal niet weggewerkt uit hun strafschopgebied. Wouter Molenaar behoudt het overzicht en stelt aanvoerder en a.s. papa, Luuk Vermeer, in staat om beheerst binnen te schuiven. 1-0(14). Nemelaer blijft beter. Teun Verlouw wordt onreglementair gestopt en uit die vrije trap vanaf 20 mtr knalt Wouter snoeihard binnen. 2-0(22). Niet veel later een soortgelijke situatie iets verder van het doel. Wederom een prooi voor Wouter. Hij vuurt een kanonskogel af die in de kruising verdwijnt. 3-0(24). De eerste kans voor TOP ontstond pas een aantal minuten voor de pauze. Vd Broek plaatst een teruggelegde bal naast het doel.

    Na de thee werd een offensief van de gasten verwacht maar deze waren deze zondag niet bij machte om het Nemelaer echt moeilijk te maken. Uit de ruimte die regelmatig ontstond had Nemelaer meer uit kunnen halen. Uiteindelijk bepaalt Teun Verlouw de eindstand nadat een voorzet van Giel vd Ven niet goed verwerkt kon worden. Teun tikte bij de eerste paal alsnog binnen. 4-0 (81). Met de juiste instelling wist het collectief van Nemelaer goed om te gaan met de omstandigheden en beloont het zichzelf met een degelijke overwinning.

    A.s. donderdag speelt Nemelaer om 20:00 thuis tegen Gudok voor een plek in de volgende ronde van de 013-Cup. De zondag na carnaval, 1 maart, gaat Nemelaer op bezoek bij de hekkensluiter Rhode!