• Nemelaer 1 haalt benauwde overwinning bij Rhode

    20200301 Rhode-Nemelaer 0-1. Nemelaer begint sterker dan de rode lantaarndrager en creëert ook goede kansen om de score te openen. Uiteindelijk heeft het daar een strafschop voor nodig. Richting het einde van de eerste helft verliest Nemelaer echter de controle over de wedstrijd. Ook in de tweede helft verzuimd Nemelaer afstand te nemen en als het het laatste kwart van de wedstrijd met 10 man verder moet blijft het billenknijpen tot het laatste fluitsignaal.

    Na een paar minuten ziet Joeri Vugts zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Iets later wordt Giel vd Ven gelanceerd door Joeri. Giel wordt aangetikt in het strafschop gebied en Wouter Molenaar knalt de strafschop beheerst binnen. 0-1(15). Wouter is zelfs dichtbij zijn tweede doelpunt maar ziet zijn kopbal net niet in het doel verdwijnen. Na een half uur bijt de thuisploeg van zich af. Kamile de Jong toont zich vandaag een meer dan uitstekende sluitpost. Hij pakt een harde vrije trap klem-vast en redt op miraculeuze wijze in een reflex op een inzet van dichtbij. Het laatste wapenfeit voor de pauze is van Teun Verlouw die zijn harde pegel op de vuisten van de doelman ziet uiteen spatten. N

    Nemelaer vergeet afstand te nemen. Kort na de pauze creëert Nemelaer wederom enkele grote kansen maar doelman vd Boogaard blijkt ook een goede sta-in-de-weg. Rhode geeft niet op en blijft strijden voor een beter resultaat. Een paar pogingen van Joeri worden weer door de doelman gered. Door een tweede gele kaart voor vasthouden moet Daan vertrekken en Nemelaer met 10 verder (68). Rhode probeert van alles maar weet geen bres te slaan in de defensie van Nemelaer. Bij een uitbraak kan Giel alleen op de doelman af maar weet deze grote kans niet te verzilveren. Nemelaer had het zich makkelijker kunnen maken door de kansen beter te benutten maar trekt de benauwde overwinning uiteindelijk wel over de streep.

    A.s. donderdag speelt Nemelaer om 20:00 thuis tegen Brabantia voor een plek in de volgende ronde van de KNVB-beker. Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij de koploper Alverna in Wijchen!