• Zowel in beker als in competitie toont Nemelaer 1 fikse dadendrang

    20200308 Alverna-Nemelaer 1-2. Daar waar Nemelaer op de zeer natte donderdag avond al een goede pot op de mat wist te leggen en ten koste van Brabantia een plek bij de laatste 8 van de districtsbeker weet te veroveren, deed dat het gisteren nog eens dunnetjes over. Ook de koploper ging over de knie bij de Albert Heijn-brigade.

    Donderdag wist Pieter Vugts als na 2 min het net te vonden. Met links knalde hij vanaf 18 mtr via de paal binnen. 1-0(2). Koenders schoof kort daarna een voorzet binnen. 1-1(6). Nemelaer bleef voor het meeste gevaar zorgen echter na een uitbraak en een lichte overtreding kon wederom Koenders scoren door de strafschop binnen te trappen. 1-2(36). Nemelaer voelt dat er iets te halen valt en na de thee trekt Gijs van Baast de stand weer gelijk. 2-2(58). Het is vervolgens wederom Pieter die scoort. Hij kopt een afgemeten voorzet van Gijs vanaf 11 mtr binnen en wordt tevens de matchwinnaar. 3-2(65) Over een paar weken speelt Nemelaer thuis tegen de koploper van hoofdklasse, GVV Unitas uit Gorinchem, voor een plek bij de laatste 4!

    Op bezoek bij de koploper Alverna zijn beide teams aardig aan elkaar gewaagd. De koploper heeft veel moeite om z’n stempel op de wedstrijd te drukken. Ondanks regelmatige dreiging van beide teams waren er weinig echte kansen. Kamile de Jong wist een inzet van Schiks met moeite te pareren en de rebound van vd Eeckhout werd een vangbal. Kort voor de pauze had Nemelaer zomaar op voorsprong kunnen staan als doelman Zaalman een harde voorzet van Joeri Vugts met veel moeite weet te verwerken en uiteindelijk de bal via de lat weer kan opvangen.

    Na de pauze wordt er vooral door Nemelaer veel strijd geleverd en wordt het af en toe ook dreigend. Giel vd Ven is een paar keer net niet gelukkig in de eindfase. Na een uur spelen komt de gastheer op voorsprong. Owen Mbila profiteert van enige onachtzaamheid in de defensie en knalt hard onder Kamile binnen. 1-0(60). Na de aftrap laat Nemelaer zien dat het niet voor niets is afgereisd naar Wijchen. Giel combineert met Luuk Vermeer en lepelt de bal schitterend over doelman Zaalman. 1-1(62). Na krachtig optreden van Giel en Wouter van de Mee is het Pieter Vugts die zijn tegenstander wegzet en vervolgens verwoestend uithaalt. Zijn pegel van 20 mtr verdwijnt schitterend in de kruising. 1-2(78). Aan het einde van de wedstrijd voert Alverna de druk op en had het zomaar nog de gelijkmaker kunnen forceren. Uiteindelijk trekt Nemelaer een knappe overwinning over de streep en wint het wederom van Alverna.
    A.s. zondag komt naaste concurrent FC Eindhoven op bezoek bij Nemelaer!