• In memoriam: Peter Panhuijzen (namens Nemelaer Veteranen)

  Afgelopen donderdagavond 16 april ontvingen wij het vreselijke bericht dat onze keeper van de Nemelaer-veteranen, “Peter de Panther”, na een voor hem vreselijke strijd op 70 jarige leeftijd is overleden.

  Peter stond begin maart nog op het voetbalveld in Udenhout om daar samen met ons de wekelijkse strijd aan te gaan voor de overwinning. Peter was sinds jaar en dag onze trouwe keeper die nooit verstek liet gaan. In zijn rode outfit stond onze Peter wekelijks met verve zijn doel te verdedigen. Zijn reflexen en duiken deden nog altijd iedereen verbazen en dwongen bij menig tegenstander respect af.

  Naast het keepen regelde Peter ook wekelijks de organisatie en communicatie rond onze wedstrijden. Dat was de laatste jaren een flinke taak geworden met al die parttime veteranen. Maar Peter regelde het zonder wanklanken. Peter was daarnaast ook de organisator van de veteranen activiteiten. We denken hierbij vooral terug aan de reisjes naar Barcelona, Düsseldorf en Newcastle. Deze werden door Peter tot in de puntjes geregeld, met oog voor details. Peter liet niets aan het toeval over. Met Peter hadden we zelfs al weer ideeën besproken voor een volgend uitstapje.

  De voor de veteranen belangrijke derde helft wilde Peter nooit missen. Een praatje, een drankje, een borrelhapje en een broodje gezond hoorden daar voor Peter als het even kon bij. Hoe mooi was het dan ook dat we Peter afgelopen november hebben kunnen verrassen met een surpriseparty vanwege zijn 70e verjaardag en zijn aanstaand 60 jarig lidmaatschap van Nemelaer. Als het oudste nog spelende lid van Nemelaer wilden we Peter op deze manier in het zonnetje zetten.

  Peter stond nog midden in het leven. Hij stond niet alleen bij ons in de goal, maar ook nog in de zaal in Haaren en in Rosmalen bij het 7 X 7. Peter was hartstikke fit. Peter was een bescheiden en rustig persoon met aandacht en een luisterend oor voor iedereen. Peter hield niet van het op de voorgrond treden en van aandacht.

  Met Peter hebben wij Nemelaer veteranen vele wedstrijden gespeeld. Peter was als keeper het slot op de spreekwoordelijke deur. We hebben samen wedstrijden gewonnen en hebben samen veel wedstrijden mogen verliezen. Hoe machteloos zijn we als team de laatste weken wel niet geweest om Peter bij zijn laatste wedstrijd in zijn leven te ondersteunen. Deze voor Peter oneerlijke wedstrijd waar hij er helemaal alleen voor stond, tegen het voor hem onoverwinnelijke Corona virus.

  Peter, wij zullen je rode verschijning en katachtige reflexen in onze goal, je droge humor in de kleedkamer en je warme verbindende persoonlijkheid buiten het veld enorm gaan missen. Wij spreken met zijn allen onze dank uit voor wat je voor de Nemelaer veteranen al die jaren hebt betekend. Peer, het ga je goed.

  Wij wensen Marie-Jose in deze intens verdrietige tijd heel veel kracht en sterkte, bij het verwerken van het grote verlies van haar partner.

  Nemelaer Veteranen