• Scheidsrechter van de Maand: november

  Door Daan van Wijk
  Iedere maand wordt er een scheidsrechter van onze voetbalclub in het zonnetje gezet. Middels deze rubriek willen wij meer aandacht en respect vragen voor onze scheidsrechters, wat zouden we immers toch zonder hen moeten!
  In de vorige editie van ‘Scheidsrechter van de maand’ gaf Jan van Boxtel het stokje over aan Bjorn van Osch. Bjorn is actief als scheidsrechter van de KNVB in de 1ste klasse en ook is hij soms nog actief als scheidsrechter bij Nemelaer. Maar Bjorn is vooral actief als lid van de scheidsrechtercommissie van onze club. Een lid waar we nu wat meer over komen te weten!
  Naam: Bjorn van Osch
  Leeftijd: 22 jaar oud
  Hobby’s: Voetbal kijken, gamen, Netflix, fitness en (scheidsrechters) lesgeven.
  Opleiding: HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
  Favoriete eten: Sushi
  Favoriete vakantieland: Mijn mooiste vakantie heb ik in Zuid-Afrika gehad. Maar Spanje is altijd mijn favoriet geweest en daar zal ik altijd graag heen blijven gaan.
  Aantal jaren actief als scheidsrechter: Dit is mijn tiende seizoen dat ik fluit.
  Grootste voordeel fluiten voor de KNVB: Je komt bij andere clubs, je leert collega’s kennen waar ik ook een aantal vrienden aan heb overgehouden en je hebt altijd kans om hoger te mogen fluiten.
  Grootste voordeel fluiten voor de club: De gezelligheid van de club, het is niet zo tijdrovend en je kunt je eigen vrienden fluiten.
  Reden(en) om te gaan fluiten: Nemelaer had destijds een tekort en ik wilde wat terugdoen voor de club. Al snel begon ik het leuk te vinden en er werd gezegd dat ik het goed deed.
  Wie wordt kampioen van de Eredivisie? Ajax!
  Leukste moment mee gemaakt als scheidsrechter: Mijn promotie naar het talententraject betaald voetbal aan het eind van afgelopen seizoen. Mede dankzij een blessure is dat avontuur al weer ten einde, maar in maart ben ik weer uitgenodigd voor de nieuwe lichting van seizoen 2020/21. Qua wedstrijden, zijn die van BVO’s toch wel het mooiste: Racing Genk, Maccabi Tel Aviv, FC Den Bosch, AZ, Willem II, FC Utrecht, Jong PSV, Jong Feyenoord, Jong Borussia Dortmund… Ik hoop nog veel van die clubs te mogen fluiten.
  Grootste leerpunt als scheidsrechter: Ik geef niet graag kaarten. In plaats daarvan probeer ik het vaak met woorden op te lossen. Soms reageer ik dan te veel vanuit emotie en dan kan dat verkeerd vallen bij de speler in kwestie. Al denk ik dat ze liever een keer een ‘vervelende‘ opmerking horen, dan dat ze een kaart krijgen.
  Wie kies jij als volgende scheidsrechter van de maand? Harko Kremers is de volgende.